OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. október 31., kedd 15:42

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. október 31., kedd (OS) - Takarékossági világnap: a magyarok kétharmadának esélye sincs a takarékoskodásra -

    Az LMP szerint a legfontosabb feladat a bérválság felszámolása. A párt kormányra kerülve igazságos adórendszert fog bevezetni: a minimálbért adómentessé teszi, és 23 ezer forinttal növeli nettó összegét, míg az átlagbér szintjén keresők bére 38 ezer forinttal fog emelkedni. Az LMP szerint nem várhat tovább a közalkalmazottak bérrendezése sem, a hátrányos helyzetben lévő családoknak pedig nagyobb segítséget kell nyújtani a családi pótlék emelésével. A párt emellett igazságos nyugdíjrendszert vezetne be: 50 ezer forintra emelné a nyugdíjminimum összegét és csökkentené a nyugdíjak közti különbségeket.

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.