OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. október 31., kedd 16:23

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 31., kedd (OS) - Rendszeres állami támogatást a hospice házaknak

    A Magyar Liberális Párt arra kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy részesítse rendszeres állami támogatásban a felnőtt és gyermek hopice otthonokat, ahol a gyógyíthatatlan betegek méltósággal tölthetik el életük utolsó napjait.
A Liberálisok felhívják rá a figyelmet, hogy jelenleg a szükséges férőhelyek alig harmada áll rendelkezésre Magyarországon. Emiatt a tüneti terápiára szoruló, halálos betegek többnyire a költséges, gyógyító kórházi osztályok beteglétszámát növelik, vagy ápolási osztályon fekve, elmagányosodva, a speciális terápiát nélkülözve, emberhez méltatlan körülmények között kell, hogy befejezzék életüket.
Szeretnénk elérni, hogy a hospice szolgáltatás a közegészségügy szerves részévé váljon, és a hospice otthonok egyenlő eséllyel legyenek mindenki számára elérhetőek. Ennek érdekében bővíteni kell az otthonok férőhelyszámát és a kormányzatnak biztosítania kell az intézmények működéséhez szükséges forrást is. A haldokló betegek ellátása nem múlhat kizárólag a civilek jóindulatán.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.