OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 2., csütörtök 12:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 2., csütörtök (OS) - Ferencváros: Milliókat fizetnek a lakók az önkormányzat mulasztása miatt

    A Demokratikus Koalíció már többször követelte a ferencvárosi önkormányzat hibájából az "Aszódi lakótelepen" előállott és a lakóknak milliós károkat okozó törvénytelen helyzet fölszámolását.  A törvény ugyanis kimondja, hogy a víz- és a szennyvízhálózat csak az ingatlan határáig képezi a társasház tulajdonát. Amikor viszont a társasházakat létrehozták és ehhez a telkeket megosztották, nem alakították át a vízhálózatot, nem szereltek föl minden ingatlanhoz saját főmérőt, hanem a törvény ellenére belevették az alapító okiratba, hogy a házak között, a közterület alatt futó hálózatért is a társasházak felelnek.
A DK többszöri, nyomatékos föllépésére Bácskai János polgármester október elején elismerte a szabálytalanságot és bejelentette, hogy kész a helyzet orvoslására azonnali lépéseket tenni, ám az ügyben azóta sem történt semmi.  Fölszólítjuk Ferencváros Önkormányzatát, és személy szerint a polgármestert, hogy azonnal intézkedjenek a törvénytelen állapot megszüntetéséről és a lakóknak ezáltal korábban okozott kár megtérítéséről.

Ara-Kovács Attila, a DK országos elnökségének tagja

Bodnár Alex Szilveszter,a DK ferencvárosi szervezete elnökségének tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.