OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 3., péntek 13:57

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 3., péntek (OS) - Azonnali lépéseket a munkahelyi zaklatások megszüntetése érdekében!

    A Párbeszéd azonnali lépéseket sürget a munkahelyi zaklatások megszüntetése érdekében. Az első és alapvető feltétel az Isztambuli Egyezmény hazai ratifikálása és a hazai szabályozásba való átültetése. A közoktatásban felvilágosításra, a civil szervezetek kampányainak támogatásával társadalmi érzékenyítésre, továbbá a reklámszabályozások módosítására van szükség. A munka törvénykönyvét érintő módosítások is kívánatosak: szigorítani kell a munkáltatói kötelességeket, mégpedig úgy, hogy elő kell írni a munkáltató számára, hogy az adott munkahelyen független, jól képzett, a jogi aspektusokkal tisztában lévő mediátort foglalkoztasson, akihez zaklatásos cselekmények során fordulhat a panaszos, és akin keresztül módja adódik, hogy akár a rendőrséghez vagy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz forduljon. Végül az Egyenlő Bánásmód Hatóság jogköreinek kiszélesítését kezdeményezzük: indítson felvilágosító kampányt és a kiszabható bírságot drasztikusan emelje meg. A prevenció érdekében pedig legalább félévente lehetőséget kell teremteni egy munkahelyi oktató tréning biztosítására.
Hegyesi Beáta,
a Párbeszéd szakpolitikusa
elnökségi tag
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.