2024. április 24. szerda

2017. november 3., péntek 15:20

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 3., péntek (OS) - Dr. Latorcai Csaba nyitotta meg az egri Zsolnay-kiállítást.

A Zsolnay-gyár és márkanév több mint másfél évszázados történetének legszebb darabjaiból válogatott gyűjteményes kiállítást nyitott meg dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Egerben, a Kepes Intézetben. Az eddig még soha nem látott, egyedi és megismételhetetlen Zsolnay-kincseket is felsorakoztató tárlat 2018. március 31-ig látogatható.

Dr. Latorcai Csaba elmondta, hogy a Zsolnay-gyár sikertörténete a magyar innováció egyik legmarkánsabb példájaként 1851-ben indult. A kezdeti nehézségek ellenére a gyár fejlődése az első világháború kitöréséig töretlen volt és világszerte ismertté tette Pécs és a Zsolnay-család nevét. A gyár önmagában is kimagasló ipartörténeti, művészettörténeti és építészettörténeti értékekkel bír, méltán foglalja el helyét ma is a magyar innovációs készség és képesség képzeletbeli dobogósai között.
     Kiadó: Miniszterelnökség