OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 3., péntek 15:20

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 3., péntek (OS) - Dr. Latorcai Csaba nyitotta meg az egri Zsolnay-kiállítást.

    A Zsolnay-gyár és márkanév több mint másfél évszázados történetének legszebb darabjaiból válogatott gyűjteményes kiállítást nyitott meg dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Egerben, a Kepes Intézetben. Az eddig még soha nem látott, egyedi és megismételhetetlen Zsolnay-kincseket is felsorakoztató tárlat 2018. március 31-ig látogatható.

Dr. Latorcai Csaba elmondta, hogy a Zsolnay-gyár sikertörténete a magyar innováció egyik legmarkánsabb példájaként 1851-ben indult. A kezdeti nehézségek ellenére a gyár fejlődése az első világháború kitöréséig töretlen volt és világszerte ismertté tette Pécs és a Zsolnay-család nevét. A gyár önmagában is kimagasló ipartörténeti, művészettörténeti és építészettörténeti értékekkel bír, méltán foglalja el helyét ma is a magyar innovációs készség és képesség képzeletbeli dobogósai között.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.