OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 4., szombat 11:56

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 4., szombat (OS) - A Nagy Testvér figyel téged

    Ugyancsak az állampolgárok teljes ellenőrzését célozza az a salátatörvény-tervezet is, amely egy központi szervezetet bízna meg a rendőrség, a közútkezelő, a közterület-felügyelet, a pénzügyi szolgáltatók és a személyszállítási szolgáltatók által készített összes kép- és hangfelvétel kezelésével és tárolásával.
Az egységes adattárolás azt jelenti, hogy létrejön egy titkos információgyűjtéshez felhasználható képi megfigyelési rendszer, amely szinte az egész ország területét lefedi. Ennek révén a rendvédelmi szervek egy általános felhatalmazás alapján folyamatosan és egyidejűleg megfigyelhetnek bárkit, bármikor.

A kormányzati retorika szerint ezek a lépések a digitalizációs stratégia részét képezik, és egy modern állam működését szolgálják, valójában azonban csupán az eszközök modernizációjáról van szó. A célok régiek, jól ismertek és rossz ízűek: az állampolgárok teljes megfigyeléséről és ellenőrzéséről szólnak.

Ezek után érthető, hogy Magyarország kormánya 2016-ban kilépett a Nyílt Kormányzati Együttműködésből és ezzel megszabadult egy újabb fontos, az állampolgárok jogait garantáló nemzetközi normarendszertől.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.