OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 17. szerda
Ismertető


2017. november 6., hétfő 14:39

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 6., hétfő (OS) -

    Spät Judit (Együtt): Szolidárisabb, igazságosabb lakhatási támogatásokat!
A parlamenti választások után se lehessen utcára rakni kisgyerekes családokat
Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja szerint az évente több mint 250 milliárd forintot felemésztő lakhatási támogatási rendszer igazságosabbá tételével kell hozzájárulni az adósságcsapdában vergődő családok helyzetének javításához, és a jelenleginél sokkal több családnak kell segíteni az elfogadható minőségű lakhatás megteremtésében. Elfogadhatatlan, hogy a már krízishelyzetben került kisgyerekes családokat vagy tartósan beteg embereket a tavaszi országgyűlési választásokat követően elhelyezés nélkül lehet majd utcára rakni.  
Az Országgyűlés ma tart politikai vitát a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről.
Spät Judit szerint nemcsak a devizahitel, hanem a forinthitel vagy a rezsitartozás miatt eladósodottak esetében is közös társadalmi érdek az adósságcsapdából való kijutás segítése, hiszen ma már nem az a lényeg, hogy ki miért adósodott el, hanem az, hogy a megoldás hiánya családok széteséséhez és végső esetben a hajléktalansághoz vezethet. Látni kell, hogy sokan azért vállaltak hitelt erőn felül, mert nincsen önkormányzati bérlakásszektor, az alacsonyabb jövedelműek pedig szinte semmi támogatást nem kapnak a bérléshez vagy a lakásfenntartás költségeihez.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.