OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 8., szerda 09:24

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 8., szerda (OS) - Közös programmal a nők védelmében

    A Lendülettel Magyarországért és a Magyar Liberális Párt közös programot indít a nők elleni erőszak ellen. A "Veled ne történjen meg!" program célja a nők elleni erőszak megelőzése, felismerése és jelzése, a nők és a családon belüli erőszak elleni küzdelem hatékonyságának növelése. Anonim segélyvonalat léptetünk életbe, és külön honlapot hozunk létre annak érdekében, hogy az áldozatok történeteit minél többen megismerhessék. Védelmet és támogatást nyújtunk azoknak, akik névvel vállalják történetüket a nyilvánosság előtt. De lehetőséget kínálunk arra is, ha valaki név nélkül szeretné elmesélni a vele történteket. A program részeként lelki segélyszolgálatot indítunk, és kampányt kezdünk annak érdekében is, hogy minél több nő sportoktatás keretében tanulhassa megvédeni önmagát az erőszakkal szemben.
Nemcsak az áldozatoknak tervezünk segíteni a megelőzésben és az elszenvedett traumák feldolgozásában. A "Veled ne történjen meg!" a hazai gyakorlatban eddig ismeretlen, új módszert is bevezet. Kapcsolatba fogunk lépni az elkövetőkkel is, hogy ráébresszük őket tettük következményeire, és segítsünk nekik leküzdeni agresszív késztetéseiket. A nemzetközileg ismert és eredményes Fehér Szalag mozgalomhoz hasonlóan működünk majd, mert a nők elleni erőszak az egész társadalom ügye, nem pusztán a nőké. Ezt a súlyos társadalmi problémát nőknek és férfiaknak együtt kell megoldaniuk.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.