OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. november 8., szerda 13:39

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 8., szerda (OS) - "Digitális Visegrád" - egy versenyképes, összetartó régió sikere

    A visegrádi országok közösen készülnek fel a digitális átalakulás kihívásaira. Az együttműködés versenyképes országokat, emelkedő gazdasági mutatókat és valamennyi állampolgár számára egyenlő esélyeket kínáló digitális társadalmat teremt – hangsúlyozzák az aláírók abban a nyilatkozatban, amelyet a V4-es magyar elnökség digitális és technológiai fókuszú, Vision4Tech rendezvényén fogadtak el, 2017. november 8-án, Budapesten.

A Vision4Tech konferencia a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az infokommunikációs iparági szervezetek összefogásával valósult meg. Kiemelt témái között szerepel az 5G, a szupergyors internet hálózatok, az Ipar 4.0, a robotika, a mesterséges intelligencia, a startupok és a kapcsolódó ökoszisztéma a V4 országaiban.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára elmondta: Magyarország elkötelezett amellett, hogy térségünk "Digitális Visegrádként", a digitális átalakulás kihívásait sikeresen véve, megőrizhesse és tovább erősíthesse szerepét, mint Európa stabil és gazdaságilag fejlődő meghatározó tényezője.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.