OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. november 9., csütörtök 09:44

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 9., csütörtök (OS) -

    Hajdu Nóra (Együtt): Traumatizált nő után jön a kriminalizált anya?
Az Együtt alelnöke tiltakozik az EMMI sarlatán konferenciája ellen
A mérce.hu írta meg, hogy 2017. november 30-án az Apák az Igazságért Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztályának támogatásával szándékai szerint gyermekvédelmi, a konferencia programját tekintve viszont inkább a családon belüli erőszak okait sarlatán magyarázatokkal népszerűsítő tanácskozást rendez.
A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár megnyitójával induló konferencián a "PAS", a "szülői elidegenítési szindróma" témáját járják körül. Mint az ismeretes utóbbi "módszert" a  családon belüli erőszakkal vádoltak szokták felhozni annak mentségére, hogy ők a gyermeket nem bántották, csak a másik szülő hitette el. A jogi védekezésbe csavart "tudományos" módszert általában nőkkel szemben alkalmazzák, mégpedig hogy az gyerekkorában bántalmazási traumát szenvedett el, és csak ezt beszéli be gyermekeinek a másik szülőt támadva.
Abban az országban, ahol a nőkkel szembeni erőszak elrejtett, kibeszéletlen és relativizált, ott újabb kormányzati kudarcnak és több generációra hatással lévő felelőtlenséggel tartjuk, hogy az Orbán-kormány állami szintre emeli az áldozathibáztatást, a gyermekverés és zaklatás "PAS-módjára" történő értelmezését és kezelését.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.