OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 13., hétfő 17:06

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 13., hétfő (OS) -

    Hajdu Nóra (Együtt): A kormány adjon tájékoztatást az európai védelmi együttműködésről!
Orbán Viktor bizonyítsa tettekkel is elkötelezettségét az orosz fenyegetések csökkentésében!
Az uniós külügy- és védelmi miniszterek mai ülésén Brüsszelben Magyarország is aláírta a közös európai védelmi együttműködésről szóló nyilatkozatot. Noha az unió intézményei eddig hat workshopon vitatták meg a projektet, sem a magyar kormány védelmi együttműködéssel kapcsolatos álláspontját, sem a most aláírt nyilatkozat részleteit nem ismerjük. Magyarország miniszterelnökének egy ilyen fajsúlyos a nemzetbiztonságot érintő kérdésben kellene az állampolgárokkal nemzeti konzultációt folytatnia, nem pedig a "Soros-terv" nevű fantazmagóriáról.
Az EU védelmi dimenziójának megerősítését célzó, úgynevezett állandó strukturált együttműködés (PESCO) egyik fő célkitűzése, hogy többek között az orosz fenyegetéssel szemben erősítse az önálló európai védelmi képességeket. Ismerve Orbán Viktor személyes és kormánya politikai kitettségét az orosz érdekeknek, a partnerországok szemében kérdéses lehet a magyar csatlakozási szándék hitelessége. A magyar kormánnyal szembeni bizalom Európában ugyanis – számos forrás tanúsága szerint – az elmúlt években igencsak megfogyatkozott.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.