OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. november 14., kedd 11:39

A Mensa HungarIQa Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 14., kedd (OS) - Triplán dupláztak az "Év Intelligens Vállalata" díjátadóján! Idén már negyedik alkalommal rendezték meg az "Év intelligens vállalata" versenyt, melyen 25 vállalat több mint 1100 munkavállalója indult. A versenyen a vállalatot képviselő munkavállalóknak egy kétfordulós intelligenciateszten a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük. Az első lépcső egy online teszt, a második pedig a Mensa HungarIQa, a legintelligensebb emberek egyesületének hivatalos tesztje volt.

    A verseny szervezői kis-, közép- és nagyvállalat kategóriában osztottak díjat. Idén óriási meglepetésre tripla címvédés történt, mindhárom kategóriában a tavalyi győztesek vihették haza ismét a fődíjat. A kisvállalati kategória győztese a pénzügyi és telekommunikációs szoftverfejlesztéssel bedolgozó Pilar Kft. lett. Középvállalati kategóriában az informatikai és mérnöki megoldásokat nyújtó Sigma Technology Kft. remekelt, míg a nagyvállalati kategória címvédője a NOKIA lett. A díjakat a Nemzetközi Mensa elnöke, Balanyi Bibiána adta át.
Az idén benevezett több mint ezer munkavállaló közül 402 jutott be a második fordulóba, közülük 257-en érték el a mensás szintet: IQ-juk olyan magas, mint az emberiség legintelligensebb 2 százalékának.
Rutai Gábor, a díj alapítója az Év Intelligens Vállalata versenyt nemzetközi szintre emelte: 2018-ban már Nagy Britanniában és Belgiumban is megrendezik, méghozzá a nemzeti Mensa szervezetek közreműködésével.

press@mensa.hu
rutai@mensa.hu
www.mensa.hu
     Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.