2017. november 17. péntek

2017. november 14., kedd 16:48

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 14., kedd (OS) - Megtartotta őszi ülését az Antiszegregációs Kerekasztal

Az Antiszegregációs Kerekasztal 2013-as megalakulása óta sorozatban a 22. ülését tartotta meg kedden. A megjelentek az eddig elért eredményekről, valamint a helyi megoldások és helyi partnerek együttműködésének fontosságáról tárgyaltak. A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy az antiszegregációs kérdésekre a társadalmi kohézióra alapozó és azt erősítő megoldás adhatja meg a megfelelő válaszokat. A mai találkozón a tagok előadást hallhattak a kaposvári deszegregációs intézkedésekről, a folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárásról, valamint a bihari térségi társadalmi kohéziós összefogásról. A kerekasztal tagjai egyetértettek abban is, hogy egy peres eljárás, a jogi útra terelés önmagában nem oldja meg az iskola problémáját, mivel a szegregáció leküzdéséhez és a minőségi oktatás biztosításához minden esetben a helyi közösség összefogására és erőfeszítésére is szükség van. Elmondható, hogy Kaposváron már láthatjuk az eredményét egy közel két éve tartó lokális antiszegregációs munkának, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Antiszegrációs Kerekasztal, a Klebelsberg Központ és a Tankerület együttműködésével indult el. A 2015 májusában létrehozott Kaposvári munkacsoport a helyi együttműködés kialakításával, szakemberek bevonásával a működtethető megoldást kereste, előkészítve ezzel az iskola felmenő rendszerben való bezárását.
     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság