OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 14., kedd 16:49

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 14., kedd (OS) - Megtartotta őszi ülését az Antiszegregációs Kerekasztal

    A közel 10 éve húzódó perben az hozott változást, hogy 2016 novemberében a Pécsi Ítélőtábla ítéletét követően az EMMI a döntés betartását, és annak szakmailag is megalapozott véghezvitelét kérte a Klebelsberg Központtól. 2016 decemberében a város közgyűlése önkormányzati határozattal elfogadta a Pécsi Utcai Tagiskola körzetéből beiskolázandó tanulók beilleszkedéséhez szükséges, hét elemből álló deszegregációs intézkedési tervét, amelynek végrehajtásáról a részleteket a kerekasztal tagjai megismerhették, megvitathatták. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szükséges anyagi és szakmai segítséget biztosítja a szegregációval küzdő intézmények számára. A kötelezettségszegési eljárás kapcsán a szakemberek véleménye az volt, hogy gyakorlati tapasztalatokra és helyi szintű tapasztalatcserére van szükség a szegregációs helyzetek megoldására. Az oktatási és a felzárkózási terület közösen dolgozta ki az úgynevezett Road Mapet, vagyis a cselekvési tervet, amely a hátrányos helyzetű, köztük roma tanulók iskolai sikerességét támogató beavatkozásokat, illetve az oktatási deszegregáció elmozdítása érdekében tett intézkedéseket foglalja magában.
     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.