2017. november 17. péntek

2017. november 14., kedd 17:39

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye
    Budapest, 2017. november 14., kedd (OS) - Nőkről nőknek - és igazságos férfiaknak (Morvai felszólalása) - videóval

Nőkről nőknek - és igazságos férfiaknak (Morvai felszólalása)

Kinek a feladata a gyermekek, idősek, betegek ellátása, gondozása?

Sajnos mind a mai napig elsődlegesen a nők feladatának tekinti a társadalom többsége a gyermekek gondozását, a háztartás vezetését, az idős családtagok ellátását, a család beteg, esetleg fogyatékos tagjainak gondozását. Noha ennek "alátámasztására" biológiai különbségekre szoktak hivatkozni - a nők és férfiak között -, e különbségtételnek ebben a vonatkozásban valódi értelme vagy jelentősége nincsen. Ideje lenne, hogy az igazságosság alapján a családi terhekből a férfiak és a nők együtt, társként vegyék ki részüket, éppen úgy, mint az örömökből, s fontos lenne annak felismerése is, hogy a családi élettel kapcsolatos feladatok a társadalmat is szolgálják, így például a családsegítés, idősgondozás olyan szolgáltatások lehetnének, amelyeket szégyenkezés vagy más rossz érzések nélkül vehetnének igénybe a magyar családok is.

Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője