OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 13. csütörtök
Ismertető


2017. november 14., kedd 20:39

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. november 14., kedd (OS) - Liberálisok: a Fidesz ellehetetleníti a kis pártokat

    A parlament kedden a kampányfinanszírozási törvény módosításával elfogadta azt, hogy egy kampánytámogatásban részesülő párt visszafizesse az államtól kapott kampánypénzt, ha nem éri el az egyszázalékos eredményt az országgyűlési választáson. A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány el akarja lehetetleníteni azokat a kis pártokat is, amelyek jelenlétükkel a demokrácia fennmaradását szolgálják. A Fidesz hosszú távon ezzel a javaslatával is az egypártrendszer visszaállítására törekszik, ahogy azt Orbán Viktor hétvégi kongresszusi beszédében burkoltan már megfogalmazta. A törvénymódosítás a sajnálatos módon egyébként is passzív magyar társadalomnak azt üzeni, hogy nem érdemes közügyekkel foglalkozni, nem érdemes kitörni az apátiából, nincs szükség a politikában új ötletekre. A Liberálisok elutasítják a liberális demokrácia eltörlésére vonatkozó törekvéseket, Fodor Gábor ezért nem vett részt a szavazáson.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.