OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 16., csütörtök 11:51

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. november 16., csütörtök (OS) - Bakonyi Tamás váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Buczkó Gergelyt, aki alapítóként továbbra is az elnökség tagja maradt.

    Bakonyi Tamás 57 éves, a budapesti Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett matematika, spanyol szakon. Ezután a Külkereskedelmi Főiskolán folytatta tanulmányait és szerzett felsőfokú külkereskedelmi üzemgazdász végzettségét 1981-ben. Korábbi munkahelyein a külkereskedelem különböző területein dolgozott, majd 1991-től a Vredestein gumiabroncsok magyarországi importjáért és a viszonteladói hálózat kiépítéséért felelt. 2013-tól az Apollo-Vredestein Kft. ügyvezető igazgatója. A HTA elnökségi tagja az alapítástól kezdve. Bakonyi Tamás anyanyelvén kívül angolul és spanyolul beszél.

Az új elnök a Szövetség legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését tekinti. Ahogy fogalmazott, ez a munka több rétű: Egyrészt fent kívánja tartani a a Szövetség tájékoztató szerepét és a megfelelő szakmai szolgáltatási háttér biztosítását; más részről kívánatos cél a szezonális gumiabroncs használat kiterjesztése, illetve az ehhez szükséges jogi szabályozás előkészítése. Bakonyi Tamás megválasztásakor hangsúlyozta azt is, hogy hosszú távú közlekedésbiztonsági feladat az ellenőrizhetetlen, bizonytalan hátterű, ún. "fekete-, illetve szürkeimport" minél teljesebb mértékű visszaszorítása, illetve a legális kereskedelmi csatornák előnyeinek hangsúlyozása és támogatása. További info: http://hta.org.hu/

     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.