2024. április 18. csütörtök

2017. november 16., csütörtök 18:46

A Koraszülöttekért Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 16., csütörtök (OS) -

A Koraszülöttek Világnapján lilába borul az ország!

A Koraszülöttek Világnapját november 17-én ünneplik világszerte, ezzel tisztelegve a koraszülésben érintett családok, és a koraszülöttellátásban részt vevő szakemberek erőfeszítései előtt, egyben felhívják a figyelmet a koraszülések magas arányára (Magyarországon 8-10%).

Az események kampányszíne a lila, mely a reményt, az érzékenységet, az együttérzést, a hitet és a bátorságot szimbolizálja.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület 2012 óta szervez különböző eseményeket a Koraszülöttek Világnapján, ennek részeként elsőként a budapesti Művészetek Palotája kapott lila megvilágítást. Azóta évről évre egyre több szülőszervezet, intenzív osztályokhoz kapcsolódó alapítvány, intézmény és város csatlakozik a "Színezzük lilára az országot!" kampányhoz.

2017-ben Egyesületünk kezdeményezésére az alábbi épületeket világítják meg lila színnel november 17-én, pénteken este:

Művészetek Palotája – Budapest
Corvinus Egyetem "C" épület – Budapest
Tüskecsarnok - Budapest
Szentendre – Városháza
Szolnok – Városháza
Hatvan - Városháza
Győr - Jedlik Ányos híd
Debrecen - Nagyerdei Víztorony
Miskolc - Avasi Kilátó
Pécs - TV Torony.

A Koraszülöttek Világnapját ma már nagyon sok rendezvény kíséri.

A KORE november 18-án családi napot rendez Budapesten, illetve több városban (Miskolc, Paks, Sopron, Veszprém) közös KORIP horgolást szervez.

Ünnepeljük idén is együtt a Koraszülöttek Világnapját!

Kiadó: Koraszülöttekért Országos Egyesület