OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. november 17., péntek 09:21

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Angola, Szaúd-Arábia, Irak, Vietnam, Banglades, Mongólia és több Kelet-európai ország tűzoltóságának érdeklődését is felkeltette a magyar gyártású tűzoltógépjármű.

    Az érdeklődés nem véletlen: az új magyar gyártású tűzoltógépjárművet a magyar vonulós tűzoltók gyakorlatilag saját maguknak találták ki. A sorozatgyártást több mint egy éves tesztidőszak előzte meg, a tűzoltók beavatkozás közben szerzett tapasztalatait a gyártó figyelembe vette a jármű végleges kialakításához. A magyar tűzoltógépjármű a tűzoltók szakmai véleménye alapján készült el.
A 16 tonna össztömegű jármű úttartása kiváló, stabil, jól vezethető. A Magyarországon már vonuló, ez év szeptember 30-ig 1 millió 827 ezer 225 kilométert megtett 75 gépjármű egyike sem borult fel, hiszen 27 fokos oldaldőlésig borulásbiztos. Egy kilométer megtett útra vetített fenntartási költsége nem éri el a 350 forintot – a kategóriájában mindenféle összehasonlítás szerint rendkívül kedvező fajlagos üzemeltetési költsége mellett az előnyős ár/érték aránya váltotta ki a nemzetközi érdeklődést. Ehhez nagyban hozzájárultak azok a módosítások, amelyeket a beavatkozó tűzoltók észrevételei alapján végeztek el a járművön. A gyártó figyelt a tűzoltók komfortérzetére is.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.