OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. november 17., péntek 14:48

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - Szél Bernadett a koraszülöttek anyatejhez jutását segítő javaslatot nyújt be

    2011 óta november 17-e a Koraszülöttek Világnapja. Magyarországon minden 9. magyar csecsemő koraszülöttként jön a világra, és a legnagyobb problémát az anyatejhez jutás jelenti számukra. Szél Bernadett országgyűlési javaslatot nyújt be a szoptatási segédeszközök támogatott bérlése, a kölcsönzési infrastruktúra kiépítése és az anyatejátvétel jobb megszervezése érdekében.

Szél Bernadett évek óta küzd azért, hogy minél több koraszülött csecsemő juthasson élete első hat hónapjában kizárólagos anyatejes tápláláshoz. Jelenleg a szoptatást segítő eszközök beszerzése havi több tízezer forintos kiadást jelent azoknak a családoknak, akik csak segédeszközök igénybevételével tudják anyatejjel táplálni kisbabájukat. A szoptatási segédeszközök támogatott igénybe vétele csak elvi lehetőség, a kórházakban nincs kiépült kölcsönzési infrastruktúra. Emellett hiába emelkedett másfélszeresére a leadott anyatej áráért járó juttatás, még mindig nagyon kevés az anyatej, az anyatejátadás rosszul szervezett.

Annak érdekében, hogy az évi több tízezer koraszülött baba is anyatejhez jusson élete első fél évében, Szél Bernadett országgyűlési javaslatot nyújt be. Az LMP a koraszülötteket nevelő családok terhein könnyítene azzal, ha a szoptatást elősegítő eszközök támogatott bérlése, illetve az anyatejhez jutás mindenhol hozzáférhetővé válna.


Szél Bernadett

az LMP miniszterelnök-jelöltje

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.