OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. november 17., péntek 15:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 17., péntek (OS) - DK: Orbán határon túli szavazatokat vásárol

    250 millió forintért írt Orbán Viktor júliusban a határon túli magyaroknak, hogy regisztráljanak a jövő évi választásra. Minthogy az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint is a regisztrációra kell figyelni, mert a határon túliak úgyis tudják, kire szavazzanak, ez azt jelenti, hogy Orbán egyedül júliusban 250 milliót költött a határon túli magyar szavazatok megvásárlására.

Július óta hétezerrel többen regisztráltak, mint korábban ugyanennyi idő alatt. Egy-egy határon túli szavazatra tehát 35 ezer forintot költött a miniszterelnök az adófizetők pénzéből, miközben a hazai nyugdíjasok szavazatainak megvásárlására elegendőnek tartott fejenként 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt.

A Demokratikus Koalíciót mindez megerősíti álláspontja helyességében: ne szavazhasson, aki soha nem élt itt. Ezt igazolja vissza az ügyben indított aláírásgyűjtés páratlan sikere is.

Ha pedig a Fidesz ilyen drágán vásárol szavazatokat,akkor korántsem nyugodt a jövő évi választás eredményét illetően. Erre minden oka meg is van: az IDEA Intézet kutatása szerint a választók 76 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok, 60 százalékuknak romlott a helyzete az Orbán-kormány hét éve alatt és 70 százalékuk szeretne kormányváltást.

Orbán Viktor szavaival ellentétben tehát van kormányváltó hangulat. Igaz, ellenzékváltó is van: a többség azt szeretné, ha jövőre a Fidesz lenne ellenzékben.

Gréczi Zsolt
szóvivő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.