OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 18., szombat 17:40

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 18., szombat (OS) -

    Hajdu Nóra (Együtt): Orbán Viktor hozza nyilvánosságra rejtélyes svájci útjai részleteit!
Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy bár nagyon fontos és sokat eláruló információ, hogy milyen drágán utazgatott eddig a miniszterelnök, ugyanakkor sok más lényeges információt is joga lenne tudni a magyar embereknek. Hajdu Nóra hangsúlyozta: aggasztó az átláthatóság hiánya, ami a miniszterelnök svájci útjait jellemzi. Éppen ezért az Együtt alelnöke az összes svájci út részleteinek nyilvánosságra hozatalára szólítja fel Orbán Viktor.
Az Együtt alelnöke sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor Hír TV által nyilvánosságra hozott utazási költségeiből kiderült, hogy a miniszterelnök 2014 májusa és idén szeptember vége között legalább három átlagos családi ház árát repülte el, ugyanis kilencven millió forintot költöttek repülőjegyeire. Ez idő alatt ötször járt Svájcban, amiből három látogatásról semmi sem tudható.
Hajdu Nóra szerint bár nagyon fontos és sokat eláruló információ, hogy milyen drágán utazgatott eddig a miniszterelnök, azt is lényeges lenne tudni, mekkora küldöttségekkel repült, kik kísérték, hány napig tartózkodott egy-egy állomáson, de leginkább azt, milyen hasznot hoztak ezek a külföldi találkozások hazánk számára. Ehhez képest ma csak azt tudjuk, hogy a magyar külügyi tárca kereskedőházak bezárásának sorozatára készül. Ez rávilágít arra, hogy a gazdasági mérleg még véletlenül sem a pozitív irányba billen.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.