OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 20., hétfő 13:41

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. november 20., hétfő (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) a napokban nyilvánosságra hozta egy új alkotmány tervezetét.

    Azt valljuk, hogy minden embernek és népnek joga van egy jó alkotmányra, amelynek a legfontosabb és a legfelemelőbb írásnak kell lennie, amelyet ismerünk, értünk, tisztelünk és szeretünk. A most nyilvánosságra került tervezet összeállítását is ez vezérelte. Nem a fő, de vállalt feladat volt, hogy egy mindenki számára érthető jó mű szülessen. A fő cél viszont az volt, hogy új minőséget biztosítsunk a jövő jogi és politikai gondolkodása számára. Erre példa a hatalommegosztás klasszikus megoldásának továbbfejlesztése, a hatalmi ágak sokaságának rögzítésével, ami gyakran szerepel korábbi anyagainkban is.
  Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai közállapotok nem kedveznek ennek a különösen fontos témának, ezért nincsenek is illúzióink a tervezettel kapcsolatban. Ugyanakkor abban biztosak vagyunk, hogy a tervezet megismerése pozitív hatással lenne a közgondolkodásra, igen sok területen. Emellett az is reális – és kívánatos –, hogy a tervezet egy sor részletét hasznosítsuk alkotmányozás nélkül is.
  Tisztelettel kérünk minden politikai pártot és mozgalmat, a kormányzatot, az érintett szakmai és civil szervezeteket, hogy ismerjék meg a tervezetet, juttassák el hozzánk észrevételeiket. Mindenkivel készek vagyunk szakmai párbeszédet folytatni, együttműködni. A téma kiemelkedően fontos, és hosszú távon is aktuális marad.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/2017/11/tervezet-egy-uj-magyar-alkotmanyhoz.html

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.