2018. augusztus 15. szerda

2017. november 21., kedd 13:00

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - Nagy sikerrel zajlott a Magyar Vendéglátók Ipartestületének 4. Gundel Károly Díjátadó Gálaebédje az Öbölház Rendezvényközpontban a Kopaszi gáton.

Az idei díjat  Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa vehette át, aki évtizedek óta küzd a régió alapanyagaiért, boraiért, a minőségért, a szakemberképzésért és a magyar konyha elismertségéért. A szakmailag is színvonalasnak tartott 6 fogásból álló menüsort a 170 éve született Dobos C. József Magyar-francia szakácskönyve ihlette, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotta meg a gálaebéd rendkívül színvonalas menüsorát a felkért séf-csapat. A vendégek kóstoltak Tápla levest Nábob módra, pacal kolbászt véres rakott burgonyával, főételként posírozott fácánmellet szolgáltak fel velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal. Predesszertként begónia sorbet szerepelt csipkebogyó teával, s nem maradhatott el a Dobos torta sem, fügével és birsalmalekvárral. A vendégek ellátásáról és az értékes tombolanyereményekről több mint 40 támogató gondoskodott. A 160 vendég kifogástalan kiszolgálásáért 60 fős személyzet volt felelős, ehhez segítséget nyújtott 3 iskolából több mint 40 diák is. A résztvevő séfek, felszolgálók, hostessek és a szervezők önkéntes munkájukkal támogatták az esemény megvalósulását.

Kiadó: Magyar Vendéglátók Ipartestülete