OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. november 21., kedd 13:27

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - A Liberálisok utánajártak, jogosak-e a taxisok követelései

    A  Liberálisok már a múlt héten jelezték, hogy elfogadhatatlannak tartják a taxisok tarifaemelésére vonatkozó követelését, amit egyébként az üzemanyag világpiaci árának csökkenése sem támaszt alá. A párt ezért filmet forgatott, hogy utánajárjon, mennyire jogosan fordult a taxis társadalom a fővároshoz. Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke háromszor tette meg ugyanazt az utat Budapesten, hogy bemutathassa a személyszállítási piacon lévő különbségeket. Először taxival, majd közösségi fuvarozó szolgáltatást szimulálva - a kormány által betiltott Uber tarifáit felhasználva - autóval, végül a BKV egyik járatával. A 3,5 kilométeres úton a taxiért 1720 forintot kellett fizetni, míg az Uber legutolsó tarifáit használva a végösszeg nem érte el az 1000 forintot sem. BKV-val csupán 350 forint volt az útiköltség a Keleti pályaudvar és a Lehel csarnok között, ám a másik két lehetőséghez képest hét perccel hosszabb volt a menetidő (10 perc helyett 17 perc).
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.