2018. május 21. hétfő

2017. november 21., kedd 13:27

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - A Liberálisok utánajártak, jogosak-e a taxisok követelései

A tesztünkkel bebizonyosodott, hogy a taxisok az általuk követelt áremeléseket megelőzően is több mint másfélszeres különbséggel fuvaroznak utasokat az Uberhez képest. A Tarlós István vezette fideszes városvezetés a 2013-as taxis rendeletben megfogalmazott hatósági árakkal visszahozta Budapestre az áporodott szagú államszocializmust, ellehetetlenítve a többi piaci szereplőt. Különböző felmérések azt is bebizonyították, hogy Budapest a legdrágább taxis tarifájú városok között található.

A Liberálisok ismételten követelik a hatósági árak eltörlését, és egy szabályozott, átlátható piaci környezet megteremtését, amelyben a monopóliumok felszámolása mellett lehetőség nyílik új szolgáltató típusok megjelenésére is.

A tesztünkről készült kisfilm az alábbi linken érhető el:

Kiadó: Magyar Liberális Párt