OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 21., kedd 13:37

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) -

    Spät Judit (Együtt) és Szabó Tímea (Párbeszéd): A gyerekszegénység csökkentésére fordítson többet az Orbán-kormány!
Minden harmadik magyar gyereket szegénység fenyeget, Magyarország az uniós rangsor végén kullog
Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő szerint szégyenbizonyítványt állít ki az Orbán-kormány közel 8 éves munkájáról, hogy az Európai Unióban továbbra is hazánkban az egyik legmagasabb a gyermekszegénység. Az Együtt–Párbeszéd-szövetség szerint szolidárisabbá kell tenni a családtámogatási rendszert és a lakhatás támogatására költött pénzek elosztását, valamint értelmetlen látványberuházások helyett a szegénység okainak felszámolására kell többet költeni az EU-s forrásokból is.
Ismét elkeserítő adatokat mutat az Eurostat legfrissebb gyermekszegénységi statisztikája. Több mint félmillió, azaz minden harmadik magyar gyerek szegénységben él, vagy fenyegeti a szegénységbe süllyedés. Tragikus módon az egyszülős családokban nevelkedő gyermekek 66%-a él szegénységben. Ezzel a most megjelent 2016-os adatok szerint 27 tagállam közül a 4. legrosszabb helyet foglalja el Magyarország. Csak Romániában, Bulgáriában és a válság sújtotta Görögországban rosszabb a helyzet (Írországra nem publikáltak adatot).  
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.