OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 21., kedd 15:01

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - Gyurcsányék több száz iskolát zártak be - Reagálás a DK, az MSZP és az Együtt nyilatkozatára

    Felháborító, hogy azok prédikálnak az oktatásról, akik kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be és több ezer pedagógust tettek utcára. Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt százmilliárdokat vontak el az oktatásból, és a pedagógusoktól is elvettek egyhavi bért.
A Fidesz 2010 óta pótolja az oktatástól elvett pénzeket, 2013-ban pedig elindította azokat az oktatási reformokat, amelyek megalapozzák a stabilabb működést és a jobb teljesítményt. Ma országszerte megújulnak és épülnek az iskolák, közel 150 településen valósul meg tanterem, tornaterem vagy tanuszoda építése, további 527 iskolában indulnak felújítások, nyelvi és informatikai fejlesztések. A pedagógusok bére 2013 óta átlagosan 50%-kal nőtt. Egyre több fiatal látja kiszámíthatónak, vonzónak a pedagógusi pályát, 30%-kal nőtt a pedagógusképzésre jelentkező fiatalok száma.  A 2018-as költségvetésben 572 milliárd forinttal többet biztosítunk oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.