OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 21., kedd 15:58

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) az utóbbi időben több esetben tapasztalt jelenségre hívja fel a figyelmet, mely megtévesztésre alkalmas lehet.

    
A Terrorelhárítási Központ fontosnak tartja tájékoztatni a lakosságot, hogy a magyar terrorelhárító szervezet által használt és a köztudatban élő "TEK" rövidített elnevezést más vállalkozás, gazdasági társaság is használja.

A Terrorelhárítási Központ által bevezetett, a munkatársak ruházatán, a járműveken, vagy egyéb eszközökön használt betűtípussal, színnel, küllemmel használt "TEK" betűszó azonos, vagy hasonló megjelenítése megtévesztő lehet az állampolgárok számára. A közelmúltban több alkalommal érkezett lakossági jelzés megtévesztésre alkalmas ruházatot viselő, láthatóan vagyonvédelmi jellegű tevékenységet végző személyről, akik nem a TEK munkatársai.

A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény szerint a törvény hatálya alá tartozó tevékenység folytatója nem használhat rendvédelmi szervre utaló elnevezést, formaruhát, illetve hatósági jellegre utaló, megtévesztésre alkalmas egyéb jelzést.

A fentieken túl kiemelést érdemel, hogy a Terrorelhárítási Központ logója - mely tartalmazza a szervezet magyar és angol elnevezését, illetve a magyar rövidítést is - védjegyoltalom alatt áll. A védjegyoltalom azt jelenti, hogy a Terrorelhárítási Központ logóját kizárólag a Terrorelhárítási Központ használhatja, és a logó bárminemű felhasználásához szükséges a TEK engedélye.

Jogszerűtlenség gyanúja esetén a Terrorelhárítási Központ mindig megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.