2018. augusztus 20. hétfő

2017. november 21., kedd 15:58

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) az utóbbi időben több esetben tapasztalt jelenségre hívja fel a figyelmet, mely megtévesztésre alkalmas lehet.

A Terrorelhárítási Központ fontosnak tartja tájékoztatni a lakosságot, hogy a magyar terrorelhárító szervezet által használt és a köztudatban élő "TEK" rövidített elnevezést más vállalkozás, gazdasági társaság is használja.

A Terrorelhárítási Központ által bevezetett, a munkatársak ruházatán, a járműveken, vagy egyéb eszközökön használt betűtípussal, színnel, küllemmel használt "TEK" betűszó azonos, vagy hasonló megjelenítése megtévesztő lehet az állampolgárok számára. A közelmúltban több alkalommal érkezett lakossági jelzés megtévesztésre alkalmas ruházatot viselő, láthatóan vagyonvédelmi jellegű tevékenységet végző személyről, akik nem a TEK munkatársai.

A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény szerint a törvény hatálya alá tartozó tevékenység folytatója nem használhat rendvédelmi szervre utaló elnevezést, formaruhát, illetve hatósági jellegre utaló, megtévesztésre alkalmas egyéb jelzést.

A fentieken túl kiemelést érdemel, hogy a Terrorelhárítási Központ logója - mely tartalmazza a szervezet magyar és angol elnevezését, illetve a magyar rövidítést is - védjegyoltalom alatt áll. A védjegyoltalom azt jelenti, hogy a Terrorelhárítási Központ logóját kizárólag a Terrorelhárítási Központ használhatja, és a logó bárminemű felhasználásához szükséges a TEK engedélye.

Jogszerűtlenség gyanúja esetén a Terrorelhárítási Központ mindig megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Kiadó: Terrorelhárítási Központ

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.