OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. november 21., kedd 16:38

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - Közérdekű adatigénylés Orbán főtanácsadója és Donald Trump munkatársa közötti megbeszélésről -

    Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója Budapesten folytatott megbeszélést Donald Trump amerikai elnök kampánystábjának tagjával, aki érintett lehet a Trump-kampány és Oroszország közötti esetleges összejátszásban.

Megyesy Jenő, Orbán Viktor kormányfő amerikai ügyekkel foglalkozó külpolitikai főtanácsadója  fogadta Carter Page-et parlamenti irodájában tavaly szeptemberben. Page, mint a republikánus elnök egykori kampánystábjának tagja, érintett lehet abban az amerikai hírszerzési vizsgálatban, amely a Trump-kampány és Oroszország közötti esetleges összejátszást vizsgálja.

Az LMP elnökségi tagja közérdekű adatigénylést nyújt be annak érdekében, hogy a miniszterelnöki főtanácsadótól megkapja a megbeszélésről készült hivatalos feljegyzést. Szél Bernadett a párt miniszterelnök-jelöltje pedig a nemzetbiztonsági bizottságon kéri napirendre az ügy kivizsgálását.

Az LMP szerint ugyanis ki kell vizsgálni, hogy állhat-e az ügy hátterében az az egyre erősödő tendencia, hogy az Orbán-kormány Vlagyimir Putyin vazallusaként dolgozik.

Ungár Péter,
az LMP Országos Elnökségének tagja
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.