2018. október 18. csütörtök

2017. november 21., kedd 17:02

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - Katonának állt a Kowalsky meg a Vega

Dr. Simicskó István bízik benne, hogy sok emberhez eljut az üzenet, és sokan megfontolják majd, hogy csatlakozzanak a honvédséghez. Elmondta azt is, hogy a tárca nagy célokat tűzött ki maga elé, amelyeket a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban fogalmaztak meg. Ezen célok között szerepel, hogy hogy a következő tíz évben a hadsereg létszámát 30 ezer főre, a tartalékos állomány létszámát pedig 20 ezer főre növeljék; az önkéntes tartalékos rendszert új alapokra helyezték. A cél, hogy minden járásban legyen egy századnyi katona.

Balázs "Kowalsky" Gyula, a zenekar frontembere azt mondta: mindenképpen szükségük volt külső segítségre, mert bonyolult és összetett forgatókönyvet írtak a kliphez. Végül a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség, konkrétan pedig az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár segítségével sikerült megvalósítani a most megjelent zeneszámhoz tartozó videót. Érdekesség, hogy abban csak színészek szerepelnek, a zenekar tagjai nem, viszont a záró werkfilmben már a tagok is feltűnnek.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium