OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 21., kedd 17:02

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - Katonának állt a Kowalsky meg a Vega

    Kowalsky felidézte: a tárcával folytatott tárgyalások közben merült fel az ötlet, hogy a zenekar tagjai vegyenek részt egy ötnapos kiképzésen a különleges dandárnál, ahol megismerkedhetnek a szolgálat alapjaival. Az öt nap alatt részt vettek éjszakai menetgyakorlaton, vezethettek harcjárművet, ejtőernyővel ugrottak és helikopteren utaztak. A forgatás közben érett meg bennük az elhatározás, hogy csatlakozzanak a tartalékosokhoz, így hamarosan túleshetnek az alapkiképzésen is. Motiváló volt számukra az is, hogy az önkéntes tartalékosok békeidőben részt vesznek a katasztrófák utáni mentesítésben – tette hozzá. "Ha nem lenne békeidő, akkor is szerepet kellene vállalnunk a haza védelmében, ami nekünk is ugyanúgy feladatunk, mint minden egyes állampolgárnak" – hangsúlyozta Kowalsky. A zenekar tagjai a sajtótájékoztatón aláírták az önkéntes tartalékos szerződést.
    
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.