OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 21., kedd 17:07

A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) -

    A kínai nyelven megjelenő HUG magazinban olvashatunk az Egy Övezet, Egy Út jelentőségéről, a történelmi Selyemútról, a Selyemút magyar felfedezőiről, a Selyemút népzenéinek rokonságairól, különösen a kínai és a magyar népzene kapcsolatáról. Az Egy övezet Egy út közép-kelet európai kapcsolódási pontjairól, és fejlesztési együttműködéséről, arról, hogy Magyarország miért kulcstérség az Egy Övezet Egy út program számára. Kína gazdasági fejlődési eredményeiről, az oktatás, a kutatás és az innováció jelentőségéről, valamint egy új korszakváltás technológiai világrend geoökonómia kihívásairól, a városok és különösen a smart-cityk, globális városok jelentőségéről, a 21. századi nagy stratégiáról és stratégiai tervezéséről, valamint az infrastrukturális beruházások eredményeiről.

A kínai vezetés 2013-ban hirdette meg az Egy övezet Egy út programját, amely az egykori Selyemút menti országok kapcsolatait igyekszik erősíteni, növelni a kereskedelmüket többek között infrastrukturális fejlesztések által. A közép- és kelet-európai régió az Új Selyemút kulcspontja – itt érnek el a Kínából induló hálózatok Európába, a régió fontossága tehát megköveteli a kezdeményezéssel kapcsolatos tudományos együttműködések összehangolását is. A kétoldalú kereskedelmi együttműködés mellett a pénzügyek területén is bővíteni kívánják a kooperációt.

     Kiadó: Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.