OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. november 21., kedd 17:07

A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) -

    Az átalakuló világrendben még fontosabbá vált a Kelet felemelkedésével, Kína hosszú távú fejlesztési elképzelése a Selyemút újjáépítése, és ebben a nagy ívű projektben Magyarország kulcstérség szerepet tölt be. Megerősödött a közép-kelet európai országok együttműködése, különösen a V4 országok együttműködési szerepe, valamint a 16+1 nemzetközi szerepköre, amely egyértelműen Kína legfontosabb sikertörténete a régióban és Európában.

Kelet-Közép Európa szerepe felértékelődik ezáltal az Egy Övezet, Egy Út oldaláról is. Különösen fontos ezen belül Magyarország és Lengyelország szerepe. Amíg Lengyelország a térség legfontosabb logisztikai, infrastrukturális központjává válhat, addig Magyarország a térség fő tudásközpontjává, ahol a kulturális, kreatív gazdasági és új technológiai iparágak, innováció szerepe lesz jelentős. Kínából nézve pedig a közép-kelet európai térség hídfőtérség szerpet tölt be Európa és Ázsia között.

A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) Kutatóintézete, amelynek fókuszában Kelet-Ázsia kutatása áll, 64. tagként csatlakozott tagja a Kínai Társadalomtudományi Akadémia által összefogott közép-kelet európai kutatóintézetekből álló "16+1 Think-Tank" hálózathoz, továbbá tudományos munkájának elismeréseként Euro-Sino Economic Research Awardban részesült az 2017 májusában.

     Kiadó: Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.