OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 23. szombat
Ismertető


2017. november 21., kedd 20:13

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - A kormány azonnal derítse ki a paksi beruházás kivitelezőjénél, hogy milyen radioaktív felhő kering Európa felett

    Bár a paksi bővítéssel is megbízott Roszatom mindent tagad, de vélhetően az orosz cég egy telephelyéről került a levegőbe az a radióaktív felhő, amire az osztrák hatóságok hívták fel először a figyelmet. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy használja ki remek kapcsolatait és kérjen azonnali tájékoztatását az orosz féltől a szennyezést eredetéről, és arról tájékoztassa részletesen a magyar lakosságot is.
Az osztrák hatóságok után már az orosz meteorológiai szolgálat is elismerte, hogy néhány hete a megengedett határértéket ezerszeresen meghaladó radióaktív felhőt regisztráltak az Urál felett. A környéken használt fűtőelemeket tároló létesítménnyel rendelkező Roszasztom azt állítja, hogy semmit nem tud a szennyezésről, de ez nehezen hihető.
Az LMP szerint az eset újfent bizonyítja, hogy hiába próbálja ezt letagadni a kormány, az atomenergia igenis nagyon veszélyes. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ne falazzon az orosz félnek, ne vegyen részt az eset eltusolásában, hanem kérjen mielőbb részletes tájékoztatást a szennyezés forrásáról. Elvárjuk továbbá, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy az orosz cég bármilyen a szennyezéssel kapcsolatos adatot vagy információt visszatartott, akkor azonnal mondja fel a paksi bővítésre vonatkozó megállapodásokat.

Ungár Péter
az LMP elnökségének tagja

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.