2018. május 22. kedd

2017. november 22., szerda 09:02

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Még több, akár kétszámjegyű kedvezmény decembertől az e-vonatjegyekre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jóváhagyásával újabb kedvezményeket vezethetnek be az elektronikus csatornákon értékesített menetjegyekre a hazai vasúttársaságok. Az intézkedéscsomag eredményeként az automatás vásárlások öt, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek tíz százalékkal lesznek olcsóbbak a decemberi menetrendváltástól. A MÁV-START egyes járataira szóló e-vonatjegyei árát a jobb kihasználtság érdekében ötödével csökkentheti.

A személyszállító vasúttársaságok a szakminisztérium egyetértésével 2013 óta kínálják három százalékkal olcsóbban az otthon nyomtatott vonatjegyeket. Ma már a MÁV-START minden ötödik utasa önkiszolgáló rendszerben vásárolja meg menetjegyét. A korszerű értékesítési csatornák népszerűsítése érdekében a vasúti szolgáltatók újabb, még nagyobb mértékű kedvezményeket vezethetnek be 2017. december 10-től.

Az utasok a menetrendváltástól öt százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg vagy vehetik át jegyeiket jegykiadó automatából. A díjcsökkenés nemcsak az alaptarifában, hanem az egyéb kedvezményekre, felárakra is érvényesíthető.

A vevő által kinyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek a jelenlegi három helyett tíz százalékkal alacsonyabb áron lesznek megválthatóak december második vasárnapjától. Az elővétel lehetőségét a vasúttársaságok már december 8-tól megnyitják.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium