OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 22., szerda 12:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - DK: A Magyar Közoktatás Napja: széthullik az oktatási rendszer

    A Pedagógusok Szakszervezete a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére, valamint a szükséges országos és helyi döntések meghozatala, a közös cselekvés kialakítása céljából kezdeményezte, hogy november 22 legyen a Magyar Közoktatás Napja.
Ebben az évben különösen fontos, hogy számot vessünk az oktatás helyzetével. Hiába harsog a kormányzati sikerpropaganda, ma nem jó Magyarországon diáknak és pedagógusnak lenni.
A meghatározó nemzetközi mérések alapján rohamosan romlik a magyar diákok teljesítménye, egyre több pedagógus hiányzik az óvodákból és iskolákból, hatalmas a bürokrácia. A nagy hangon hirdetett béremelés csak lufi, a pedagógusok bére idén csak 3,5 százalékkal nőtt, miközben az átlagbérek emelkedése ennél 10 százalékkal magasabb, tovább nő a pedagógus bérek lemaradása.
A Fidesz számára a közoktatás csak az alattvalók idomítását szolgálja, nem gondolkodó, kreatív, sikeres polgárok nevelését. Leépül és széthullik a közoktatás rendszere.
A Demokratikus Koalíció összehozza a magyar közoktatást. Visszaadjuk a pedagógusok önállóságát, kiszámítható módon emeljük béreket, minden diáknak laptopot és korszerű digitális tananyagokat adunk, két tannyelvűvé tesszük a középiskolákat. Gyermekközpontú és szabad oktatás teremtünk a szakma képviselőivel együtt.

Niedermüller Péter
EP képviselő, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.