2018. november 15. csütörtök

2017. november 22., szerda 12:58

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Szingapúr is elismeri a magyar állategészségügyi hatóság intézkedéseit

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos 3/2017. számú határozatában jelentette meg azokat a minimális járványvédelmi intézkedéseket, melyeket a magyarországi baromfitartóknak be kell tartaniuk a betegség megelőzése érdekében. Ezeket az intézkedéseket ismerte el mai hivatalos levelében a szingapúri illetékes hatóság, melynek eredményeképp módosultak a szingapúri kiszállításra vonatkozó feltételek. Jövőbeni madárinfluenza kitörés esetén csupán a járvánnyal érintett megye, és a korlátozás alatti területek veszítik el lehetőségüket a szingapúri exportra.

A magyar hatóság szakemberei folyamatosan ellenőrzik az említett járványvédelmi követelmények meglétét, és amennyiben az állattartók betartják az előírásokat, hasonló kedvező döntések születhetnek hazánkat érintően.
     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium