OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. november 22., szerda 13:09

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) -

    Juhász Péter és Karácsony Gergely: Budai Gyula fideszes képviselő azonnal vonja vissza a bírókat lekommunistázó kijelentését!
Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje elítéli Budai Gyula szégyenteljes megszólalását, melyben a teljes magyar bírói kart lekommunistázta. Az ilyen általánosító kijelentések célja a bírói függetlenség hitelességének aláásása. Az Együtt és a Párbeszéd politikusai kijelentésének azonnali visszavonására szólítják fel az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnökét.
Ahogy a Hír Tv felvételén látható Budai Gyula, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke lekommunistázta a teljes magyar bírói kart a bizottság keddi ülésén.
Juhász Péter és Karácsony Gergely szerint elkeserítő látni, hogy fideszes képviselők ilyen ostoba kijelentéseket tesznek. Az ilyen általánosító megszólalások célja a bírói függetlenség hitelességének aláásása. Lázár János már név szerint bírál bírókat, míg Budai Gyula a teljes bírói kart minősíti. Ez elfogadhatatlan a hatalmat gyakorlók részéről, teljesen ellentétes a jogállami demokrácia-felfogással. Budai Gyula szégyenteljes megállapításával ellentétben a bírák eddig meg tudták őrizni függetlenségüket.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.