OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 22., szerda 13:09

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) -

    Ezt bizonyítja az is, hogy a bíróság másodfokon, majd pedig a Kúria is kimondta: Szigetvári Viktornak, az Együtt választmányi elnökének jogában áll Polt Pétert és ügyészségét fideszesnek nevezni, és nem volt becsületsértő azt állítani, családi kapcsolatai miatt a legfőbb ügyész elfogult lehetett a Quaestor-ügyben. De erre utal az is, hogy a Fidesz-kormány miniszteri rendeletben számolná fel a bírák függetlenségét, alakítanák saját szájízük szerint a bírói kart. Ez jól mutatja, hogy a Fidesz hatalma megőrzése érdekében a jogállam maradékát is be akarja darálni. Orbán putyinista rendszerének ugyanis nem tetszik, hogy a bírák még nem a fideszesek érdekeit szolgálják.
Juhász Péter és Karácsony Gergely arra szólítják fel Budai Gyulát, hogy azonnal vonja vissza rendkívül káros, a bíróságokba vetett bizalom rombolására alkalmas kijelentéseit. A Fidesz pedig tartsa tiszteletben a bíróságok függetlenségét és tartózkodjon a bírák személyeskedő kritizálásától!
Az Együtt–Párbeszéd-szövetség kormányváltás után biztosítani fogja a bírói kar teljes függetlenségét.

Juhász Péter
az Együtt elnöke
és
Karácsony Gergely
a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.