OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. november 22., szerda 13:31

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Budapesten tartották az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal szemináriumát. A magyar halgazdálkodási stratégia teljes mértékben illeszkedik az európaiba, ennek középpontjában a vízi környezet és az őshonos halállományok védelme áll – jelentette ki Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős helyettes államtitkára egy budapesti szemináriumon.

    Magyar kezdeményezésre november 22-én Budapesten tartották az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal (EFCA) tenger nélküli országok halászati ellenőrzésének szentelt szemináriumát. Az EFCA az EU közös halászati politikája által előírt ellenőrzési, vizsgálati és felügyeleti feladatokat ellátó, és azok egységes szabályok szerinti végrehajtását biztosító európai ügynökség. A budapesti szeminárium célja az EFCA – alapvetően a tengerekre irányuló – ellenőrzéseinek és a tenger nélküli országok édesvizeken ellátott ellenőrző feladatainak jobb összehangolása, az EFCA és eme országok együttműködésének elmélyítése a jogellenes, szabályozatlan és nem bejelentett halászat visszaszorítása érdekében. A szakértői ülés fontosságát mutatja, hogy azon az ügynökség ügyvezető igazgatója, Pascal Savouret is részt vett.
     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.