OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 22., szerda 14:17

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Szándékosan állítanak és terjesztenek valótlanságokat mindazok, akik időről időre a kéményseprési iparágban uralkodó zűrzavart emlegetik.

    A tény ezzel szemben az, hogy a kéményseprői közszolgáltatás áttekinthetőbb és megbízhatóbb lett, amióta azt az ország nagy részén a katasztrófavédelem látja el. A katasztrófavédelem a munkaerőpiaci bért meghaladó jövedelem biztosítása mellett azokat a kéményseprőket vette alkalmazásba, akik évek, évtizedek óta ebben a szakmában dolgoznak. Egyidejűleg az ágazatban korábban betanított munkásként, vagy szakmunkásként dolgozó munkatársakat szakképzési lehetőséghez juttatta. A kvalifikált szakemberek a katasztrófavédelem szervezetében új és modern eszközökkel végzik munkájukat.

Egész egyszerűen tudatlanság azt állítani, hogy nem ismert annak a jogszabálynak a hatálybalépési időpontja, amely a vonatkozó szabályozást tartalmazza. A jogszabályt az Országgyűlés 2017. október 31-én fogadta el, elolvasható a Magyar Közlöny november 10-én megjelent számában. A hatálybalépésre vonatkozó rendelkezés előírásait 2018. január 1-jétől kell alkalmazni.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.