OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 22., szerda 15:31

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) -

    További probléma, hogy az egész javaslat csak azokkal foglalkozik, akik a múltban gondozták gyermeküket, azoknak a helyzetén semmit sem változtat, akik most végzik ezt a munkát. Így a hozzátartozóikat most vagy korábban gondozók széles köre – döntően nők – továbbra is szegénységben marad, hiszen a sok éves ápolási munka miatt többségük kiszorult a munkaerőpiacról. A kormány nem tett semmilyen ígéretet arra, hogy az ő ügyükben mikor és hogyan tervezne előre lépni.
Spät Judit szerint a javaslat bár látszólag nagyvonalú, a valóságban szemfényvesztés: a kormány becslése szerint is csak kb. 1000 fő lenne rá jogosult, viszont a választások előtt jól kommunikálható a nagyvonalúan hangzó havi 50 ezer forintos juttatás. A többi érintett kihagyása rendkívül igazságtalan, sőt, diszkriminatív. Éppen ezért Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője módosító indítványt nyújtott be a törvényjavaslathoz, azzal a szándékkal, hogy szélesítsék a jogosultak körét. Az Együtt javaslata szerint bevonásra kerültek volna azok is, akik nem gyereküket, hanem más közeli hozzátartozójukat ápolták. Másrészt arányos módon ellátásban részesültek volna azok is, akik 20 évnél rövidebb ideig végezték hozzátartozójuk ápolását, illetve azok, akik bár elérték a nyugdíjkorhatárt, de nem jogosultak öregségi nyugellátásra (az új ellátás csak öregségi nyugdíj mellé folyósítható).

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.