OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 22., szerda 15:43

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - A magyarság a demográfiai szakadék szélére sodródott

    Az elégtelen születési rátából, az elöregedési recesszióból, a rettentően magas halandóságból, és a kivándorlásból táplálkozó több tízezres évi fogyás, valamint a vidék elnéptelenedéséből illetve a cigányság nem integrálódott részének demográfiai robbanásából fakadó problémák komor árnyékot vetnek az ország jövőjére. Az egyfajta népesedéspolitikai szándéknyilatkozatként is felfogható jobbikos határozati javaslat elutasításával a Fidesz egyértelművé tette, hogy még a legfontosabb nemzetstratégiai ügy esetén sem hajlandóak felülemelkedni a pártpolitikai szemléleten.

Kormányra kerülve, a Jobbik szem előtt fogja tartani, hogy a gyermeknevelés állam részéről történő figyelembe vétele nem holmi szociális kegy, hanem a megmaradásba, a jövőbe való legbiztosabb befektetés.

Ander Balázs, az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Népesedéspolitikai albizottságának elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.