OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 22., szerda 16:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - DK: Orvosvadász maffiák?

    Az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága megtartotta Balog Zoltán éves meghallgatását. A miniszter sok mindent mondott, ami köszönő viszonyban sem volt a valósággal, ám amit az egészségügy talán legnagyobb gondjáról, az orvosok elvándorlásáról szólva kifejtett, az egyenesen ijesztő volt.

Szerinte plusz családtámogatásokkal, mint amilyen a házassági adókedvezmény,itthon lehetne tartani a fiatalokat. Ám az első házasoknak mindössze két évig jár havi 5000 forint adókedvezmény – ez összesen 120 ezer forint. A miniszter tehát egy közepes képernyős LED-tévével akarja itthon tartani a fiatal orvosokat, amit azok három napi londoni bérükből megvehetnek.

Még meghökkentőbb, hogy szerinte adott esetben akár "maffiamódszereket is bevetnek", hogy az orvosokat külföldre csábítsák. A Demokratikus Koalíció ismeretei szerint az orvosok a hazaiakhoz képest csillagászati nagyságú fizetésekért és az összehasonlíthatatlanul jobb munkafeltételekért távoznak külföldre – nem hallottunk olyan esetről, hogy bármelyik orvosnak revolvert tartottak volna a halántékához, amiért nem akart külföldre szerződni.

A DK a kormányváltás után bérük kezdetben 50, majd évente további 15-15 százalékos emelésével kívánja fékezni az egészségügyben dolgozók elvándorlását. Ha Balog szerint ezek maffiamódszerek, azt is vállaljuk.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.