2018. november 18. vasárnap

2017. november 22., szerda 16:59

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Varga Mihály bizottsági meghallgatásán kiderült: a Fidesz nagyon súlyos örökséget hagy maga után -

A Fidesz nagyon súlyos örökséget hagy a következő kormányra: pazarló költségvetést, növekvő államadósságot, fokozódó bérválságot és munkaerőhiányt. A bizottsági ülésen Varga Mihály nem tudott magyarázatot adni sem a kormány lesújtó teljesítményére, sem a letelepedési kötvénybizniszre. Az LMP a 2018-as kormányváltást követően meg fogja újítani Magyarországot: megemeli a nyugdíjakat, adómentessé teszi a minimálbért, és stratégiai partnerséget köt a kis és közepes vállalkozásokkal.

Varga Mihály mai költségvetési bizottsági meghallgatása is alátámasztja, hogy a Fidesz nagyon súlyos örökséget hagy a következő kormányra: a pazarló költségvetés mellett továbbra is növekszik az államadósság, miközben egyre súlyosabb a bérválság és a munkaerőhiány. Az oktatás romokban hever, a nyugdíjrendszer pedig egyenesen fenntarthatatlan. A miniszter nem tud magyarázatot adni a külföldi munkavállalók behívására és a letelepedési kötvénybizniszre sem, pedig a százmilliárdos kormánypropaganda árnyékában bevándorlók tízezreit engedik be Magyarországra, gyakorlatilag ellenőrzés nélkül.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója