OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 22., szerda 17:08

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Liberálisok: Nincs ünnepelni valónk a Magyar Közoktatás Napján

    A Fidesz oktatáspolitikája, ezzel szöges ellentétben, újrateremtette a poroszos iskolarendszert. Tantervében kizárólag a lexikális tudásra alapoz, és elvitatja a kreativitás, valamint a megszerzett tudásanyag értelmezésének fontosságát.

A Magyar Közoktatás Napját akkor tudnánk igazán ünnepelni, ha az iskolapolgárok valóban állampolgárnak érezhetnék magukat, akik konkrét, saját megoldásokat találhatnak a helyi kihívásokra.  Ehhez azonban decentralizációra, az egyéni és kollektív szabadságjogokat tiszteletben tartó, felelős kormányzatra, valamint a digitális forradalmat értő vezetésre lenne szükség. Sajnos azonban egyelőre mindezek hiányoznak, így a közoktatás napját sem tudjuk őszintén ünnepelni.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.