OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 22., szerda 21:04

A Magyar Fálun Dáfá Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Nyílt levél Áder János Magyarország Köztársasági Elnöke, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, Szijjártó Péter Külügyminiszter Úr valamint Kövér László a Magyar Parlament Elnöke részére a budapesti Kína Csúcs kapcsán

    A napokban Budapesten rendezik meg a kínai és közép-kelet-európai kormányzati vezetők találkozóját.  
Kína a világgazdaság élvonalában áll. Természetesen mi is azt kívánjuk országunknak, hogy sikeres üzleteket kössön és a lehető legjobban működjön a gazdasága, ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmüket a Kínával való üzleti kapcsolatok tekintetében arra, hogy sajnálatos, hogy Kína gazdasági felemelkedését nem követik az ország szociális és politikai változásai. Kína a világon a legóriásibb környezetszennyező és a legnagyobb veszedelem az emberi jogok megsértése terén. Nem létezik szólásszabadság, az internetet cenzúrázzák, és a médiát is szigorúan felügyelik. Nem létezik lelkiismereti és vallásszabadság a Fálun Gong gyakorlók, a Tibetiek, Ujgurok számára és a független keresztény egyházakat is üldözik.

1999-ben, amikor a Fálun Gong elleni üldözést megkezdték, a kormányzati jelentések szerint 70- 100 millió ember gyakorolta. Ez által a Fálun Gong gyakorlók váltak a történelem legnagyobb létszámú üldözött csoportjává. 1999 óta több millió békés és politikailag semleges állampolgárt tartóztattak le Kínában, pusztán azért mert a csikung ezen tradicionális változatát gyakorolja, és hisz az Őszinteség-Jószívűség-Elfogadás elvekben.

     Kiadó: Magyar Fálun Dáfá Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.