OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. november 23., csütörtök 01:49

A Magyar Ifjúsági Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - A közeledő anyaországi választások kapcsán ismét napirendre került a külhoni magyarok témája. Az egyik ellenzéki párt legutóbbi akciója kapcsán újra kiderült mesze vagyunk még attól, hogy minden parlamenti párt el tudjon fogadni egy nemzeti minimumot a külhoni magyarokhoz való viszonyulásban.

    Trianon után a szétszakított magyarság nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy újraszőjük a Kárpát-medencei hálót. Ezért nem mehetünk el szó nélkül az mellett, hogy egyesek politikai túlélésük érdekében ezeket a szálakat próbálják elvágni. Nem engedhetjük, hogy árkokat ássanak közénk! Véleményünk szerint, amíg célzott és jól felépített közösségfejlesztési, kommunikációs, másképpen fogalmazva szemléletformálási, nemzetépítési tevékenységet nem végzünk kárpát-medencei szinten, addig a hasonló akciók valahol ha egyre csökkenő mértékben is de mindig táptalajra lelnek. Amíg az "itt" és "ott" valamint a "bent" és "kint", illetve, ami a legsúlyosabb, "mi" és "ők" szemléletmódja létezik, addig ne csodálkozzunk, hogy árkokat lehet ásni közöttünk. A Magyar Ifjúsági Szövetség és a Minta ifjúsági szervezet azért fog dolgozni ezután is, hogy ha egy külhoni család az Anyaországba költözik, akkor ne tekintsük bevándorlónak, de akár fordítva is. Mentálisan le kell bontani a trianoni határokat, az oda-vissza negatív sztereotípiákat és ellenérzéseket. Ellenben egymás iránt érzékenyíteni kell magunkat.
     Kiadó: Magyar Ifjúsági Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.