OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 23., csütörtök 10:14

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - Legeredményesebb évét zárja ivartalanítási programjaival a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete! Támogatásoknak és felajánlásoknak köszönhetően 2017-ben rekordot döntöttünk: soha annyi kóbor állaton nem végeztettük el a beavatkozást, mint az idén. Az ivartalanított állatok jelentős része utcai macska volt, a többi állat anyagilag rászoruló gazdik kedvencei közül került ki.

    A Szegedi Cicamentők minden erejével harcol a kóbor állatok számának csökkentéséért. Hosszabb távú feladatunk az állatvédelmi ismeretterjesztés, míg azonnali, humánus módszer az ivartalanítás. Ebben kiemelt támogatónkká vált a svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz.
Nyár közepén számoltunk be arról, hogy a tavalyi, hasonló kezdeményezés folytatásaként a SUST adományával kereken 100 nőstény macska ivartalanítását végeztük el. Annyira nagy volt az érdeklődés, hogy várólista alakult ki, így programunkat saját erőből, a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból folytattuk, ami az ősszel 50 macska ivartalanítását tette lehetővé. Meglepetésként a SUST elégedettségét az egyesület munkájával azzal fejezte ki, hogy újabb 30 macska ivartalanítására adott támogatást. Összesen 180 cicát ivartalanítottunk!
Számunkra mindez óriási eredmény, és a támogatásért, a felajánlásokért köszönetünket fejezzük ki mind a svájci alapítványnak, mind pedig azoknak, akik adójuk 1 százalékát egyesületünknek ajánlották fel! Külön köszönet illeti a Tímár Állatorvosi Rendelőt.06-30-2244208

     Kiadó: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.